Home

Henk Arts

Music

More

Contact

 

Henk Arts

Geboren: 13 oktober 1952 te Rotterdam.
Als Henk op veertienjarige leeftijd, een basgitaar in handen krijgt, ontstaat er een passie voor muziek en  het basspel die zijn leven en zijn loopbaan zullen bepalen. 
Bands als de The Bluesbrakers van John Mayall, Fleetwood Mac, the Cream, en met name Jimi Hendrix vormen een enorme inspiratiebron.
Als autodidact speelt hij in diverse 'schoolbandjes' en vanwege zijn talent wordt hij al snel door plaatselijke rockbands gevraagd.
Rond 1975 wordt hij door Karel de Groot bij de Endatteme Jugband betrokken. Deze band, met al doorgewinterde muzikanten speelt traditionele blues waar Henk als 'broekie' de ware 'grooves' ontdekt. 


In 1980 wordt Henk aangenomen op het Rotterdams Conservatorium, afdeling lichte muziek, met als hoofdvak basgitaar en contrabas.
Tijdens zijn conservatorium periode wordt Henk geconfronteerd met de Jazzmuziek. Na een wat aarzelende kennismaking wordt hij er door gegrepen; er gaat een nieuwe wereld voor hem open.
Vanaf die tijd is de Jazz naast rock en blues niet meer uit zijn leven weg te denken.
Henk ontpopt zich tot een zéér gedreven en veelzijdig muzikant en door zijn 'groove en swing' een uitstekend begeleider.

Henk Arts:
" De ritmesectie is de basis van de band, mijn rol is om een gedegen ondergrond te bieden, waardoor er vertrouwen ontstaat in de groep. De gezamelijke prestatie is belangrijker dan de individuele. Eenheid binnen de groep is voor mij essentieel, gezamelijk kun je tot grotere hoogte komen!"

Op 15 mei 1985 studeert hij af. Zijn leven staat volledig in het teken van de muziek. 
Vanwege zijn talent en veelzijdigheid speelt hij met vele orkesten in verschillende sectoren. (zie: music)
Als docent geeft hij les op 
* het Conservatorium van Rotterdam; vak didactiek en stagebegeleiding.
*HAVO voor muziek en dans te Rotterdam; basles
*SKVR Rotterdam, muziekscholen Utrecht, Roosendaal en Tiel, popstichting Vertizontaal Breda; individuele baslessen maar ook workshops pop en Jazz.  

2007 verhuist Henk samen met zijn vrouw Liesbeth naar Frankrijk om daar een Résidence d'Artistes met Jazzclub op te zetten.
Hier organiseerden zij workshops, concerten, jamsessies en er zijn enkele cd's opgenomen.


Café des Arts


December 2011 sluiten ze na vier intensieve jaren de deuren van het Maison/ Café des Arts.

Henk richt zich weer volledig op het musiceren, schildert en schrijft  muziek. Dit resulteert in een cd opname in 2015 . (coverschilderij: Henk Arts)

Te bestellen bij Henk Arts (email of telefoon)

Liesbeth richt zich weer op haar beroep als artiest/waarzegster (www.millennia.nl)  in de entertainmentbranche, schrijft twee boeken over hun Frankrijk avontuur en wordt actief blogger. 


Lees nu de eerste 37 pagina's online (eerste boek)
met muzikaal voorwoord door Henk (de nummers die ook op de cd staan) :

Blog over hun leven in Frankrijk: www.elisabetharts.blogspot.fr